vineri, 23 martie 2012

Lectii Saxofon

Lectii Saxofon 
Pentru detalii continut si structura cursuri saxofon CLICK AICI!

Cursul ‘’TEORIA MUZICII fara PROFESOR’’ va este oferit GRATUIT !!!


Informatii si relatii: email cursurisaxofon@gmail.com

miercuri, 21 martie 2012

Lectii Saxofon -Asamblare-Dezasamblare si Intretinere Zilnica

Lectii Saxofon -Asamblare-Dezasamblare si Intretinere Zilnica






 

Lectii Saxofon -Asamblare-Dezasamblare si Intretinere Zilnica

Pentru detalii continut si structura cursuri saxofon CLICK AICI!

Cursul ‘’TEORIA MUZICII fara PROFESOR’’ va este oferit GRATUIT !!!


Informatii si relatii: email cursurisaxofon@gmail.com

Lectii Saxofon - Curatarea Instrumentului Saxofon

 Lectii Saxofon - Curatarea Instrumentului Saxofon

Curăţarea unui saxofon este un proces relativ simplu, cu condiţia ca saxofonul sa fie standard (cele care nu sunt drepte). Saxofoanele drepte, cum ar fi sopranino, sopran, au nevoie de accesorii  care nu sunt menţionate aici. Inţelegerea mecanicii şi elementele de bază de curăţare a saxofonului dvs. pentru a menţine un sunet clar, este foarte importanta.
 
Pas 1:Curatati-va mustiucul. Scoateţi ancia  şi bratara cu suruburi de pe mustiuc, şi folositi peria de mustiuc pentru a îndepărta orice material străin prezent  în interiorul mustiucului.Puteti sa rulaţi si apă călduţă de la chiuveta prin mustiuc. În cele din urmă, folosind o cârpă curată, fără scame, trageţi-o prin mustiuc să se usuce si sa se elimine orice particule ratate de pensula. Aceasta operatie de curatire a mustiucului poate fi facuta de cateva ori pentru a avea rezultate.

Pas 2: Curatati gatul saxofonului cu "tamponul  de curatat gâtul saxofonului" (swab neck saxophone -vezi imaginea). (arata ca un furtun metalic flexibil, cu o minge de cârpă pe un capăt, şi o perie mica pe de altă parte) Utilizaţi la inceput peria care se trece prin deschiderea mai mare de la  baza, pe gât, vine pe partea ingusta la care este atasat capatul de  plută. Periati interior pentru a elimina orice particule străine sau dezvoltarea bacteriilor, şi la final tamponul face curat si netezeste. Puteţi rula apa calduta prin gât, insa ATENTIE ca apa sa nu vina în contact cu pluta, pentru ca se va umfla şi deforma. Fiti atenti si la pernita de pe cheia de octava de pe gatul saxofonului.
 


Pas 3: Curatati corpul saxofonului cu "tamponul  de curatat corpul saxofonului"Cu un kit de curăţare standard, există un ataşament, care arata ca o perie şi cârpă pe un şir lung ponderate la capătul opus. Puneţi capătul  mai greu  în clopotul de saxofon, şi întoarceţi saxofonul cu susul în jos, aducând  complet prin corp şi vine pana la capătul îngust la care este ataşat gâtul. Trageţi uşor tamponul prin corp, repetarea acestui proces este necesar de mai multe ori. Dacă este posibil, ţineţi clapele in  jos cand faceti acest lucru. Nu este neobişnuit pentru a vedea o uşoară culoare verde pe pernitele clapelor după câteva treceri . Acest lucru nu este de la vreo rugină de pe  interiorul saxofonului. Cand alama vine în contact cu aerul / elemente apare aceasta culoare.  Deoarece interiorul instrumentului  nu este protejat cu lac, acest lucru este normal şi nu va cauza daune de metal. Principalul motiv pentru aceasta "tamponare "este să se usuce interior, astfel plăcuţele sa nu se  deterioreze, pentru a incetini / inhiba dezvoltarea bacteriilor şi pentru a elimina orice acumulare de particule străine de la produsele alimentare, băuturi, saliva, care au fost suflate în insturment odata cu  respiratia.

Pas 4: Verificaţi şi curăţaţi pernitele de pe clape. Există multe clape  pe saxofon, astfel încât aceasta operatie de curatire ar putea fi pasul cel mai consumator de timp. Inspectati  vizual fiecare pernita, cautati daca exista uzura sau alte  neregului.. Dacă o pernita este este rupta, duceti saxofonul la reparat sau treceti dvs. la operatia de inlocuire daca aveti cunostinte.. Folosind o bucată de hârtie sau un tampon curat pentru pernite, glisaţi hârtia sub pernita, închideţi clapa, şi trageţi încet hârtia afară. Acest lucru ajută la eliminarea materialelor străine de pe pernite.

Pas 5: Strângeţi şuruburile slăbite. Cele mai multe şuruburi de pe un saxofon sunt de capul plat. Puteţi să strângeţi şuruburile usor in condiţii de siguranţă, dar nu prea tare . Dacă se întâmplă acest lucru, nu puteţi fi în măsură să apăsaţi tastele, cum ar fi cele necesare pentru Re octava a 3a ( high D) sau Fa diez (F#).

Pas 6: Tampon şi grăsime de dopuri. Se usucă capatul de pluta de pe gat complet, şi se adaugă o cantitate mica  de unsoare (vaselina). Frecaţi vaselina pe capatul de pluta usor. Faceti  acest lucru săptămânal, şi veţi menţine o impresionanta intretinere. După un timp, de a face acest lucru, se va instala pe capatul de  plută o  saturatie de unsoare, intrerupeti ungerea sau  se va accelera deteriorarea capatului de plută.

Pas 7: Curatati lunar tampoanele si periile prin indepartarea impuritatilor de pe ele si pentru evitarea coroziunii.


Pas 8: Reasamblati saxofonul Dvs. Acum arata curat, miroase frumos si canta minunaat.







Cursul ‘’TEORIA MUZICII fara PROFESOR’’ va este oferit GRATUIT !!!


Informatii si relatii: email cursurisaxofon@gmail.com